Meesterzet: wat als elke auto een Tesla wordt?

A.s. woensdag gaat Elon weer iets nieuws presenteren en speculaties barsten los over wat deze keer het nieuwtje gaat zijn. Tincan speculeert mee. Elon Musk is voor Tesla wat Steve Jobs voor Apple was. Het creëren van een hype kunnen ze als geen ander. Constant nieuwe revolutionaire aankondigingen en productlanceringen die more or less waar gemaakt worden.

Met de Autopilot lijkt Tesla verder dan de andere fabrikanten. Met name in de toepassing in alle Tesla’s en de constante update van de systemen lijkt Tesla voor wat betreft de Autopilot op de juiste weg. Dit ondanks dat verschillende overheidsinstanties in binnen en buitenland (o.a. RDW) vraagtekens plaatsen bij de term ‘autopilot’ en of deze optie echt alle claims waarmaakt. De vraagtekens ontstonden met name na een paar ongelukken met Tesla’s die op Autopilot stonden tijdens het ongeval. Fabrikanten maken allemaal gebruik van toeleveranciers. De meesten leveren aan meerdere autofabrikanten om de kosten van de ontwikkeling te verdelen en de afhankelijkheid van een automerk te verminderen.  Denk aan injectoren, bougies, autoruitleveranciers, lampen, uitlaatsystemen, ophanging en veren et cetera.

Dat de Autopilot gaat doorbreken bij nieuwe auto’s is al lang duidelijk. Maar wat als Tesla zijn systeem gaat aanbieden aan andere autobouwers? Denk aan Intel inside of aan de Android software van Google die opengesteld is voor alle smartphone bouwers. Het zou een enorme versnelling en standaardisering betekenen.

Over niet al te lange tijd zullen retrofit systemen beschikbaar komen voor de auto’s die al rondrijden op de wereld. Want om auto-ongelukken echt terug te dringen is het achteraf inbouwen van een Autopilot de meest revolutionaire oplossing. En daarmee een kolfje naar de hand van Elon: Tesla inside every car. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.