De etiquette van het elektrisch rijden

Naar mate er meer elektrische auto’s op de weg komen (plug-in hybride en volledig elektrische auto’s) wordt het ook belangrijker om een etiquette te ontwikkelen rondom laden.

Eén van de grootste frustratie van rijders van dit soort auto’s is het rijden naar een laadpunt, dat vervolgens de hele dag of een heel weekend bezet is door een andere auto. Het lijkt erop dat het foutparkeren door auto’s die geen elektrische aandrijving wel een beetje weggeëbd is.  Wat daarvoor teruggekomen is, zijn de zogenaamde “laadhufters”: autobezitters die de auto niet ergens anders parkeren als hun batterij weer volledig geladen is.

Daarom een elektrische auto etiquette:

  1. Als je een elektrische auto (plug-in versie) gebruikt , gebruik hem dan ook zoveel mogelijk elektrisch. Dat rijd ook gewoon het lekkerste.
  2. Als je gebruikt maakt van een openbare laadpaal, blijf dan niet te lang aan de paal hangen. Het aantal elektrische auto’s neemt meer toe dan het aantal laadpalen dus wees een heer in het laden.
  3. Maak je gebruik van een laadpaal op het werk, maak dan een schema met je collega’s die ook elektrisch rijden. Zo kan iedereen elektrisch thuis komen.
  4. Het mooiste is uiteraard als je kan laden met groene stroom om ook echt een milieu voordeel te behalen, maar dat is niet altijd te achterhalen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.